ROPRES

Sebastian Suciu (AUR): Presa ne intoxică cu non-subiecte și ignoră temele de actualitate. Schizofrenia mediatică riscă să devină o maladie socială

Distribuiți acest articol!

Deputatul AUR Sebastian Suciu a vorbit, într-o declarație politică, despre decăderea presei românești care și-a uitat complet rolul – acela de informa cetățenii despre teme de interes național. Numai astfel se poate explica de ce trusturile de presă au ignorat protestul a 15.000 de români (6 mai), dar a transmis încoronarea regelui Marii Britanii.

Deputatul a subliniat că scopul presei de astăzi este acela de a manipula publicul și a atrage atenția asupra unor non-probleme, în timp ce temele importante sunt ignorate. De asemenea, aproape nicio televiziune sau publicație nu prezintă un punct de vedere diferit de cel dominant.

„Astăzi, în loc de jurnaliști, avem propagandiști, în loc de profesioniști, avem slugi – experți in domenii vaste, în care nu au nicio pregătire.

Epidemiologii de ieri, sunt experții militari de astăzi.

Presa nu mai pune întrebări și nu mai abordează subiecte stringente, nu mai provoacă cititorul să gândească.

Presa este strict preocupată de intoxicarea populației cu toate non-subiectele, care nu fac altceva decât să schimbe focusul de la adevăratele probleme și să distorsioneze percepția realității, iar apogeul degenerării media a fost marcat de ultimele scurgeri apărute, referitoare la grupările organizate pentru linșaj mediatic, unde presa este folosită în scopuri nu tocmai ortodoxe, iar statul se uita impotent si nu se sesizează”, a declarat Suciu.

Sebastian Suciu a atras atenția asupra faptului că toți cetățeni trebuie să fie informați corecți asupra a ceea ce se întâmplă în societate. În caz contrar, „schizofrenia mediatică actuală riscă să se extindă și să devină o maladie socială, unde realitatea este într-atât de distorsionată încât vom avea o națiune lipsită de discernământ.

Oare chiar este necesar să călcam pe aceiași greblă, după 30 de ani?  Oare asta ne dorim noi cu adevărat? 

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...