ROPRES

Sebastian Suciu (AUR): De când are Iohannis „guvernele sale”, spitalele ard fără număr în România

Distribuiți acest articol!

În perioada pandemiei, au avut loc nu mai puțin de 14 incendii în spitalele din România din cauze instalaţiilor de gaze şi a reţelelor de electricitate învechite. La nivel declarativ, Klaus Iohannis și-a asumat că autorităților vor lua măsuri pentru a preveni astfel de incidente. Însă, în urma întâlnirilor de lucru, nu s-a mai întâmplat nimic: n-au fost comunicate nici măsurile ce urmează a fi implementate și nici nu s-a mai întreprins vreo acțiune. Totul a fost un simplu exercițiu de imagine.

„De când are Iohannis „guvernele sale” spitalele ard fără număr în România” – constatarea îi aparține deputatului AUR Sebastian Suciu. În contextul în care un nou incendiu a izbucnit marți seară în curtea Spitalului „Nicolae Robănescu” din București, Suciu a reamintit că AUR a propus mai multe proiecte de lege ce vizau implementarea unor măsuri de siguranță pentru a evita astfel de evenimente, ce se pot transforma rapid în adevărate tragedii.

Astfel, una din propunerile legislative depuse de AUR viza modificarea și completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor în vederea creșterii siguranței exploatării rețelei electrice din spitale prin instituirea obligativității de dotare a unităților sanitare cu sisteme de monitorizare în timp real a parametrilor cantitativi și calitativi din rețeaua electrică. O astfel de măsură este necesară, în condițiile în care în acest moment lipsesc procedurile de monitorizare a funcționării rețelei electrice.

„AUR a propus soluții pentru a preveni aceste tragedii, dar PSD, PNL, USR și UDMR le-au respins la vot pe toate! Un exemplu: PLX 145/2022 care este menit să actualizeze legea privind apărarea împotriva incendiilor.

Felicitări guvernelor iohaniste că au făcut scrum spitalele și pacienții!

Felicitări guvernelor iohaniste că și-au bătut joc de români în pandemie!

Felicitări guvernelor iohaniste pentru România NeEducată!

Vă mulțumim că ați crescut datoria externă, că ați cumpărat doze fără număr, că falimentați fermierii și antreprenorii români și că ne înarmați până în dinți cu arme ruginite vechi de 30 de ani!”, a scris deputatul AUR pe pagina sa de Facebook.

Amintim că marți seara, un incendiu puternic a izbucnit în curtea Spitalului „Nicolae Robănescu” din București, după ce un transformator ar fi explodat. 110 copii au fost evacuați, aceștia fiind transferați la Spitalul „Marie Curie”.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...