ROPRES

Sebastian Suciu (AUR): Cum de își permite Raed Arafat, cu atâta nepăsare, să sfideze legile acestei țări?

Distribuiți acest articol!

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), nu a dat curs solicitării AUR și a refuzat să se prezinte la audierile Comisiei Parlamentare de Anchetă privind achiziţiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgenţă şi de alertă pe teritoriul României.

Sebastian Suciu a declarat că atitudinea șefului DSU este inacceptabilă. Într-o declarație politică, deputatul AUR îi transmite lui Raed Arafat că va veni vremea în care PSD și PNL nu vor mai fi la putere și va fi chemat să dea explicații, potrivit legii.

Raed Arafat nu doar că nu s-a prezentat, însă ca o încununare a gestului său sfidător, a retrimis o scrisoare prin care îşi anunţă disponibilitatea de a răspunde unor întrebări în scris.

Iată ce a transmis deputatul AUR Sebastian Suciu într-o declarație politică privind imunitatea lui Raed Arafat:

„Vreau sa-i aduc aminte dumnealui (șefului DSU n.r.) că actuala guvernare e temporară și, în curând, își va termina mandatul, iar protectorii lui nu vor mai putea face abstracție de litera legii, care prevede, la articolul 9, aliniatul 3 din legea nr. 96 din 2006 privind statutul deputaților și senatorilor sună în felul următor:

Comisiile de anchetă parlamentară pot cita orice persoană care lucrează în cadrul Guvernului sau în cadrul celorlalte organe ale administrației publice și care poate avea cunoștință despre o faptă sau o împrejurare de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul activității comisiei. Persoanele citate sunt obligate să se prezinte în fața comisiei de anchetă parlamentară.

La ce-i bun acest statut al deputaților, dacă sunt persoane care-și permit sa-l ignore cu atâta nonșalanță?”.

Potrivit unui comunicat de presă, Alianța pentru Unirea Românilor îl va rechema la comisie pe Raed Arafat. În acest sens, președintele AUR George Simion, i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, să facă uz de funcţia sa pentru a-l determina pe şeful DSU să dea curs invitaţiei.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...