Sebastian Suciu (AUR): Avem cel mai slab și dezinteresat Minister al Sănătății!

Sebastian Suciu a readus în discuție situația dezastruoasă din domeniul sănătății și problemele rămase fără rezolvare. „Avem cel mai slab și dezinteresat Minister al Sănătății”, a subliniat deputatul AUR, care a trecut în revistă cele mai mari „performanțele” ministrului Alexandru Rafila, ce au adus deservicii sistemului sanitar din țara noastră.

Anul trecut, ministrul Alexandru Rafila a încercat să amâne cu un an intrarea în vigoare a Planului Național de Combatere a Cancerului (perioada 2023-2030), un gest sfidător la adresa celor care primesc anual acest crunt diagnostic. Prin acest program, cetățenii au dreptul garantat de stat la serviciile de natură medicală, socială şi de susţinere psihologică precum: servicii medicale de prevenire, diagnostic şi tratament al cancerului, servicii de îngrijire, inclusiv îngrijiri paliative, servicii de psiho-oncologie, onconutriţie şi oncofertilitate, servicii sociale şi indemnizaţii lunare de hrană.

Sebastian Suciu l-a criticat dur pe Alexandru Rafila și a atras atenția că actualul ministru al Sănătății nu a întreprins nimic pentru sănătatea românilor.

„După ce statul şi-a bătut joc de sănătatea oamenilor în pandemie, după ce au ars atâtea spitale, a venit vremea şi domnului Rafila, care nu face absolut nimic constructiv pentru sănătatea românilor. Ba, mai mult decât atât, domnul Rafila are în prezent următoarele performanţe:

  • a blocat Planul naţional de combatere a cancerului;
  • a angajat un general SRI ca şi consilier onorific;
  • a adus spitalele din România în criză de materiale sanitare;
  • nu a făcut nimic în privinţa combaterii infecţiilor nosocomiale, din cauza cărora mor zilnic foarte mulţi români;
  • infecţii dobândite in spitale”, a declarat Suciu.

Deputatul AUR a făcut apel către ministru Rafila să ia măsuri pentru îmbunătățirea acestei situații și a reamintit că „sănătatea cetăţenilor este mai importantă decât graţia şi aprecierea OMS-ului, căruia i-aţi făcut cadou atâtea milioane de euro din bugetul de stat”.