ROPRES

Sebastian Suciu (AUR) acuză actuala guvernare: PNL-PSD-UDMR sabotează independența energetică a României

Distribuiți acest articol!

Deputatul AUR Sebastian Suciu a criticat dur actuala guvernare, pe care o acuză că sabotează cu bună-știință independența energetică a României. După ce partidele sistemului au îngenunchiat sistemul energetic prin vânzarea termocentralei Mintia și închiderea minelor de cărbuni, printre altele, au decis să plafoneze prețurile la lemnul de foc, în loc să ia măsuri de creștere a producției energetice.

Într-o declarație politică recentă, Sebastian Suciu a trecut în revistă principalele „realizări” ale actualei guvernări, prin care vor reuși să sape groapa independenței noastre energetice:

  • închiderea minelor de cărbuni de la Hunedoara;
  • vânzarea termocentralei Mintia la un preț simbolic;
  • adoptarea Legii off-shore;
  • încercare de a scoate la vânzare hidrocentralele, reducând în prealabil producția acestora;
  • Creșterea prețurilor la toate tipurile de energie.
  • Creșterea importului de energie electrica.

Deputatul AUR arată că, în timp ce toate statele avansate înregistrează o creștere a consumului energetic, guvernanții români vor să ducă țara înapoi în timp, în vremurile în care românii se încălzeau cu lemne. Compensarea oferită de Guvern după ce au explodat prețurile la energie este reprezentată de plafonarea prețurilor la lemne.

Sebastian Suciu susține că, prin acest fel de măsuri, Guvernul Ciucă va reuși să contribuie decisiv la regresul României. El a subliniat că România ar trebui să mărească de urgență capacitatea de producere a energie electrice, ținând cont de contextual actual, marcat de conflict în apropierea granițelor țării și de creșterea prețurilor la alimente, combustibil, energie electrică.

Iată ce a declarat deputatul AUR Sebastian Suciu:

„Felicitări Guvernului, nici nu se putea mai bine, să compenseze lipsurile energetice cu tăieri de păduri, iar progresul nostru tehnologic va fi scris in manualele de istorie cam în felul următor – la începutul secolului XXI România a redus voit capacitățile de producție energetice ca să stimuleze încălzirea pe lemne, iar prin dezelectrificare a făcut un salt imens înapoi în evul mediu. 

Situația este într-atât de gravă în energetica româneasca, încât am ajuns să ne sabotăm pe noi înșine, nu ne-a atacat nimeni, nimeni nu a dat cu bombe în centrale și în stații de transformare, cu toate acestea, am redus producția de curent electric și am stimulat încălzirea pe lemne, iar următorul pas, urmând aceeași logică, ar trebui să fie întoarcerea la lumânări și candele.

Când în toată lumea civilizată consumul de curent este în continuă creștere, România reduce producția acestuia, iar daca păstrăm același ritm în continuare, nu va mai fi nevoie de război ca să rămânem fără curent. Este suficient că avem o Guvernare după principiul – să ne lase-n pace că avem noi grijă să aruncăm țara înapoi în evul mediu”.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...