Sebastian Ilie Suciu(AUR) – Câte spitale mai trebuie să ardă, pentru a lua atitudine?

Toate incendiile din spitale au aceeași cauză, rețeaua electrică învechită și suprasolicitată. Așadar, deputatul din partea AUR, Sebastian Ilie Suciu, propune un set de măsuri concrete, cu efect imediat și lipsit de politizare inutilă.

„Propun evaluarea și clasificarea tuturor spitalelor în funcție de gradul de risc pe care îl prezintă rețeaua electrică, aceasta fiind un prim pas. 

De asemenea, propun un pact prin care să se faciliteze procedurile de achiziție publică, pentru infrastructura spitalicească, să se simplifice toate procedurile pentru construcția spitalelor și dotarea spitalelor! Astfel, partidul AUR va propune un set de soluții legislative pe care le consideram imperativ necesare pentru asigurarea siguranței pacientului și al actului medical.

Ce face al nostru guvern în acest sens? Constată moștenirea grea și se laudă cu realizări viitoare, adică doar scuze tardive și inacțiune totală. Nu am văzut nici o acțiune, nici o măsură concreta în acest sens, în afara de schițe de viitoare spitale și multa demagogie.

Haideți să facem ceva în direcția îmbunătățirii sistemului medical și în primul rând, să asigurăm siguranța fizică a pacienților și personalului medical.„, susține Sebastian Ilie Suciu, deputat AUR.