Se schimbă schimbarea! : Ludovic Orban despre începerea anului școlar

Ludovic Orban , „cel mai de succes prim-ministru al României” din toată istoria acestei funcții, se sucește iarăși. După ce în repetate rânduri a declarat că se ia în calcul varianta începerii anului școlar la data de 1 octombrie , iată că astăzi, la Bistrița, a afirmat că nimeni nu s-a exprimat vreodată că vrea să amâne începerea școlii și că școala va începe la 14 septembrie, iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie, calificând , de asemenea, drept ridicolă ideea de amânare a alegerilor, avansată de PSD.

Strategia este , de altfel, foarte simplă. În primă fază a avansat ideea amânării începerii anului școlar pentru a fi liniștit în privința datei de 27 septembrie ca data a desfășurare alegerilor . Amânarea alegerilor ar fi un dezastru pentru PNL , care scade în fiecare zi în sondaje din cauza gestionarii proaste a crizei Covid, dar și din alte motive , cum ar fi mărirea pensiilor . Acest individ , împreună cu gașca sa ar face orice pentru ca alegerile să se desfășoare pe 27 septembrie. Nu mai contează nimic, decât scopul lor meschin. Nu contează sănătatea oamenilor , siguranța acestora , ci doar să își atingă scopul. Nu mai vorbim despre ideea de-a dreptul tembelă de a introduce un culoar special de trecere, precum și o cabină în care să voteze cei cu stare febrilă. Adică, dacă vrei să intri în hipermarket pentru cumpărături ,într-un magazin să îți cumperi o haină sau în orice instituție și ai febră, nu ești lăsat să intri. Dar pentru alegeri se poate . Rușine!

Schimbarea schimbării s-a produs după ce președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că, dacă Guvernul va decide amânarea deschiderii anului școlar, este decis ca, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, să „provoace o discuție serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale”.

„Dacă vor lua o asemenea decizie să amâne școlile eu nu mai accept de la domnul Orban, așa, în opoziție, mic cum sunt eu, dubla măsură” a afirmat Ciolacu, în condițiile în care premierul a evocat posibilitatea ca elevii să meargă la școală din 1 octombrie, iar din 14 septembrie cursurile să se desfășoare online.

Ciolacu s-a exprimat și la posibilitatea comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare, programate în 6 decembrie.

Sursa foto: www.dw.com

www.gazeta-romana.ro

Alexandru Florian Săraru – profesor, scriitor și antreprenor