Se INTERZICE pelerinajul la Iași, de Sfânta Cuvioasă Parascheva

Pelerinajul la Cuvioasa Parascheva de la Iași a început (foto mai jos). Primii credincioși au început să sosească la Catedrala Metropolitană din capitala Moldovei.

Anul acesta măsurile de protecție sunt cu totul speciale, primarul Iașului, Mihai Chirica, declarând că slujba se va desfăşura într-un perimetru închis şi nu vor fi decât 500 de scaune puse la dispoziţie de primărie, anunță mesajul.ro.

În plus, secretarul de stat Raed Arafat a anunțat în această seară că a fost luată decizia permiterii sărbătorilor religioase, însă numai cu participanți din localitatea respectivă.

Astfel, la racla cu moaștele Sfintei Parascheva vor avea voie să meargă doar locuitorii Iașului.

O alta decizie: referitor la organizarea sărbătorilor religioase, sunt permise numai celor cu domiciliul în localitatea unde se desfășoară, fără pelerini din alte localități. Riscul major nu este numai participarea, ci și pe durata transportului sau înapoi acasă”, a anunțat Raed Arafat.

Vezi și Atenție! Revin restricțiile în România! Noi reguli de astăzi, 5 octombrie

Cu toate că edilul ieșean a precizat că nu vor exista nici focuri de artificii, ca în anii trecuți, nici sărbătoarea vinului și nici activități de comerţ, din fotografii se vede că deja au fost instalate spații de vânzare a diferitelor articole bisericești.

Vom asigura împreună cu Mitropolia materiale dezinfectante. Vom avea voluntari care vor trece pe la fiecare pelerin pentru a se dezinfecta. Vor fi montate corturi epidemiologice din 300 în 300 de metri, acolo vor primi apă şi hrană.

Nu va mai fi nici masa pelerinilor de după slujba de pe 14 octombrie. Slujba se va desfăşura într-un perimetru închis şi nu vor fi decât 500 de scaune puse la dispoziţie de primărie.

Facem apel la ieşeni să nu se îmbulzească în această perioadă spre Catedrala Mitropolitană. Să le dăm voie celor din afara Iaşiului, pentru că noi avem ocazia să ne ducem la sfântă şi în alte momente ale anului”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Citește și: Primarul Chirica cere poliției să interzică deplasarea pelerinilor la Iași, la moaștele Sfintei Parascheva