Se dezintegrează USR: Cioloș a dat lovitura fatală

Toți au sperat în ruperea partidului AUR, dar Dumnezeu dă după sufletul omului. Astăzi, Dacian Cioloș și echipa sa au demisionat în grup din USR aducând acuzații grave la adresa conducerii partidului. Cioloș afirmă că USR a devenit irelevant pe scena politică și nu va mai intra în Parlament la următoarele alegeri.

„ Din păcate, conducerea actuală a USR a îndepărtat partidul treptat, dar sigur de valorile și promisiunile cu care noi, eurodeputații aleși pe lista Alianței 2020 USR PLUS, am cerut și obținut votul a 2 milioane de cetățeni români în campania electorală din 2019. Nu vedem la conducerea USR nici dorința, nici maturitatea de a accepta greșelile trecutului și de a schimba o direcție care duce partidul spre irelevanță politică. Nu mai girăm refuzul de a atrage şi promova competențe (oameni și idei) și de a dezvolta organizația. Vedem un cerc restrâns de membri care își consolidează puterea internă prin mijloace politice neconforme cu valorile noastre și ale electoratului reformist din România. Acest electorat aşteaptă răspunsuri”, susțin cei 5 europarlamentari într-o declarație comună.

Dacian Cioloș va încerca să aducă cât mai mulți oameni din USR într-un proiect politic nou. Așa că pericolul neomarxist dispare din peisaj pentru moment în România. Cu cât mai multe partide neomarxiste cu atât șansele lor de a accede în politica mare se duc undeva spre zero.