Sculpturile ciudate de pe holul Primăriei Sectorului 1, subiect controversat

O expoziție cu statui obscene înfățișând entități antropomorfe infernale este găzduită în holul Primăriei Sectorului 1 București. Aceasta cuprinde o sirenă la bustul gol, o creatură jumătate șarpe, jumătate femeie și un hipopotam biped cu forme feminine umane.

Iar s-au încins spiritele în Sectorul 1. Nu de la gunoaie și nici de la facturi. De data asta, din cauza unor statui dezbrăcate.

„În holul Primăriei, doamna primar a lăsat sculpturile alăturate! Sunt eu cârcotaș?!”, a scris pe Facebook Mihai Drăgan, avocatul fostului primar Dan Tudorache.

Și liderul PSD, Marcel Ciolacu, a comentat: „Ar fi interesant, dar în altă parte, la primărie merg să plătesc impozite.” Apoi, au apărut titluri în presă: „Drăcoaice fără sutien la primăria condusă de Clotilde Armand”, sau „Clotilde Armand e înconjurată de drăcoaice!”.

Explicația a venit tot pe Facebook: „Sunt operele de artă ale absolvenților de Sculptură de la Universitatea de Artă. Expoziția e organizată de ziua lui Constantin Brâncuși”, a scris Clotilde Armand, iar studenții de la Arte o susțin.

Matei Vladimir Colțescu, student la Academia de Arte Frumoase Brera din Milano: „Nu înțeleg de ce oamenii au fost așa de scandalizați de această expoziție. Mi se pare o oportunitate bună pentru niște artiști, cel mai probabil sunt artiști tineri”.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1: „Câteva lămuriri pentru cei care folosesc arta ca atac politic. Avocatul fostului primar și șeful PSD sunt supărați că am deschis holul primăriei pentru ca artiștii tineri să-și expună lucrările. P.S: Această expoziție este organizată cu ocazia zilei de naștere a lui Constantin Brâncuși.”

Sursă text: alephnews.ro

Sursă foto: activenews.ro