Scandalul din DGA după ce un polițist a acuzat presiuni ale unui judecător: Ministerul de Interne anunță verificări

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat luni că a dispus verificări după ce un subinspector de la Direcția Generală Anticorupție (DGA) a acuzat că șefii instituției l-au convocat să dea explicații și l-ar fi amenințat după ce a avut o dispută la examenul de licență cu judecătorul Alin Sorin Nicolescu, unul dintre cei care i-au achitat pe torționarii disidentului Ursu.

„(…) conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a procedat la verificări privind situația în cauză.
Datele ce vor fi prezentate vor fi analizate cu celeritate și se vor utiliza toate pârghiile administrativ-legale, inclusiv sesizarea Corpului de Control al Ministrului, pentru investigarea tuturor aspectelor semnalate și a persoanelor implicate.
Politica conducerii MAI de respectare de către fiecare angajat al MAI a eticii și deontologiei profesionale nu va include excepții.
MAI nu tolerează nicio abatere de la aceste principii, fie că este vorba de persoane cu funcții de execuție sau de conducere”, a transmis luni Ministerul Afacerilor Interne.
Un subinspector din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), Serviciul Județean Anticorupție Olt, a susținut pe Facebook că șefii DGA l-au amenințat după ce a avut o dispută la examenul de licență cu judecătorul Alin Sorin Nicolescu, unul dintre cei care i-a achitat pe torționarii disidentului Ursu.

Polițistul îi acuză pe chestorul principal Liviu Vasilescu, șeful DGA, și pe adjuncta sa, chestorul șef Manuela Popescu, că l-ar fi obligat să meargă să-și ceară scuze de la magistratul de la Înalta Curte și l-au acuzat că a făcut instituția de râs, iar dacă nu-i convine să plece din Poliție.

Direcția Generală Anticorupție a confirmat că polițistul care a acuzat presiuni a fost chemat pentru lămuriri după ce un cadru universitar a informat că a avut un diferend cu acesta care i-a prezentat legitimația de serviciu, însă discuția „a avut ca scop clarificarea unei situații”.

Potrivit DGA, față de ofițer nu s-a dispus nicio măsură disciplinară și că acesta nu se află în cursul vreunei cercetări de natură disciplinară.

Judecătorul Alin Sorin Nicolescu, care a fost acuzat de un politist DGA că l-a amenințat după o dispută în timpul examenului de licență, a susținut că nu a vrut să-i facă rău și nu i-a făcut plângere scrisă. Magistratul recunoaște însă că l-a sunat pe șeful DGA, Liviu Vasilescu, dar și că i-a trimis polițistului mesaje în care i-a zis că i-a trecut glonțul pe la ureche.