Scandalul Costanda și conturile blocate ale Primăriei. Traian Băsescu: „Deblochez situația în câteva ore”

Candidatura lui Traian Băsescu la Primăria București este aproape sigură. Fostul președinte, care a mai fost primar, spune că dacă va câștiga, are soluție la scandalul Costică Costanda, speță în urma căreia Capitala s-a trezit cu conturile blocate.

Primarul Gabriela Firea caută soluții pentru a debloca banii Bucureștiului, după ce a fost pusă poprire pe conturile primăriei, la cererea omului de afaceri Costică Costanda. Municipalitatea trebuie să îi plătească bărbatului despăgubiri de 115 milioane de euro, din cauza unor terenuri pe care bărbatul ar fi vrut să construiască clădiri de locuințe.

„Responsabilitatea unui șef de instituție este să ia din timp măsurile necesare să nu ajungă în situația de a i se bloca conturile”, a declarat duminică seara Traian Băsescu referindu-se la Gabriela Firea, despre care spune că pozează în „înger neprihănit” și „s-a trezit în ultima clipă”.

Traian Băsescu, din mandatul de primar al căruia datează speța Costanda, îi reproșează actualului edil că nu a reușit să negocieze și să-i convingă pe consilierii municipali să voteze în favoarea unei soluții. Asta, susține Traian Băsescu, pentru că edilul a avut o evaluare lipsită de credibilitate. 

„Dacă doamna Firea crede că au fost fraude,

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro