Scandal în coaliție pe tema conducerii CFR. USR susține că PNL nu ar trebui să se bage în treburile lui Cătălin Drulă

Partidul Național Liberal ar fi vrut ca cineva să plătească pentru evenimentele din ultima perioadă unde au fost implicate trenurile CFR. Mai mulți copii au fost lăsați fără apă și aer condiționat într-un câmp, deoarece șina era blocată de un alt tren defect. Dan Barna, într-un mod total inacceptabil, a susținut că astfel de evenimente se pot întâmpla, iar copiii care au stat peste trei ore fără apă și aer condiționat nu puteau fi ajutați de către autorități.

„Bugetul la întreținerea infrastructurii feroviare este mai mare cu 200 de milioane anul acesta, față de anul trecut. Scuza că nu sunt bani nu merge. Pur și simplu reforma întârzie la CFR Călători. Subvențiile sunt la fel ca anul trecut, încă un semn că la Transporturi nu s-au redus cheltuielile nici măcar la Metrorex. După 7 luni nu e nicio reformă importantă la Transporturi”, spun surse din PNL.

USR acuză lipsa de colegialitate

Surse din USR au declarat că atitudinea liberalilor este „necolegială”.

  • „Dan Barna nu a vrut să facă nicio declarație despre documentul cu antetul Guvernului, pentru că este un gest de eleganță să nu te amesteci în problemele interne ale partenerului de guvernare. Acum, Florin Cîțu ar trebui să aibă decența să ne trateze în același mod”, au declarat sursele citate.

Potrivit USR-iștilor, liberalii s-au grăbit să emită judecăți de valoare, fără să se informeze mai întâi despre ce s-a întâmplat.