S-a făcut dreptate. Instanța l-a repus în funcție pe directorul de la Apele Române dat afară după ce a dezvăluit cazul chelneriţei de la ABA Prut-Bârlad

Instanța a dispus reangajarea directorului de la Apele Române, Gabriel Musteață, dat afară după ce a dezvăluit cazul chelneriţei de la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, scrie Ziarul de Iași.

Musteață și-a pierdut funcția după ce i-a fost desființat postul, la scurt timp după dezvăluirea angajărilor pe sprânceană a rudelor șefilor de la Apele Române București, inclusiv a celebrei de-acum chelnerițe. Gabi Musteaţă este cel care s-a opus angajării la ABA Prut-Bârlad a Simonei Iancu, ospătăriţa devenită inginer peste noapte într-o instituţie publică.

„Admite acţiunea formulată de reclamantul Mustaţă Gabi în contradictoriu cu pârâta Administraţia Bazinală de Apă Put – Bârlad. Anulează Decizia nr. 6/11.01.2021, Decizia nr. 318/17.12.2020 şi actul adiţional nr. 7467/17.12.2020, emise de pârâtă. Obligă pârâta să emită o nouă decizie prin care să reintegreze reclamantul pe funcţia de Director Tehnic Exploatare, Mentenanţă a ISNGA şi Investiţii, gradul II. Obligă pârâta să achite reclamantului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate precum şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în funcţia de Director Tehnic Exploatare, Mentenanţă a ISNGA şi Investiţii, gradul II, începând cu data de 08.02.2021 şi până la data reintegrării efective, precum şi dobânda legală începând de la data prezentei hotărâri. Obligă pârâta să achite reclamantului suma de 2000 lei reprezentând cheltuieli de judecată (onorariu de avocat). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei, potrivit sursei citate.