Rusu Daniel Gheorghe(AUR) îi cere premierului Cîțu contractele de achiziție pentru cele 120 de milioane de doze de vaccin

Guvernul Cîțu a cumpărat pentru România peste 120 de milioane de doze de vaccin anti-covid. Guvernul ar fi nevoit să vaccineze, prin absurd, toată populația României cu 6 doze și tot ar rămâne vaccin.

În acest context, Alianța pentru Unirea Românilor, prin deputatul Rusu Daniel Gheorghe, îi cere premierului Florin Cîțu, dar și ministrului Sănătății, Attila Cseke, contractele de achiziție a vaccinurilor și situația la zi a dozelor donate sau revândute.

Numeroase surse arată că România a cumpărat120 de milioane de doze de vaccin anti-COVID. Pentru că multe din aceste doze expiră, România a donat, déjà, 2,4 milioane de doze, iar 1,8 milioane de doze au fost revândute altor state. 

Președintele CNCAV a afirmat că: „noi am recepționat până în acest moment aproximativ 18,5 milioane de doze din cele patru tipuri de vaccin și mai avem în stoc aproximativ 3,7 milioane de doze. Au fost administrate peste 9,95 milioane de doze, restul până la 14,7 milioane au fost fie donate, fie revândute”.

Având în vedere informațiile prezentate mai sus, vă solicit, domnilor Miniștri, să îmi puneți la dispoziție următoarelor documente: contractele de achiziție a vaccinurilor și situația la zi a dozelor donate sau revândute., susține Rusu Daniel Gheorghe, deputat AUR.