ROPRES

Rusia va considera toate navele din Marea Neagră care se îndreaptă spre Ucraina drept potențiale transportoare de echipamente militare

Distribuiți acest articol!

Moscova va considera toate navele din Marea Neagră care se îndreaptă spre Ucraina ca fiind potențiale transportoare de echipamente militare începând de joi, a anunțat Ministerul rus al Apărării, relatează Sky News.

Decizia vine ca urmare a încheierii acordului privind cerealele din Marea Neagră la începutul acestei săptămâni, care a oferit o anumită protecție navelor care exportau bunuri din porturile blocate ale Ucrainei.

Într-un comunicat postat pe Telegram, ministerul a precizat că a declarat părțile de sud-est și nord-vest ale apelor internaționale ale Mării Negre ca fiind nesigure pentru navigație.

Acesta a adăugat că statele de pavilion ale navelor care călătoresc spre porturile ucrainene vor fi, de asemenea, considerate ca fiind de partea Kievului în conflict.

„Avertismentele informative relevante privind retragerea garanțiilor de siguranță pentru navigatori au fost emise în modul stabilit”, a concluzionat comunicatul.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...