Rusia oprește cooperarea spațială cu SUA: ‘Să zboare în spațiu cu măturile lor’

Dmitri Rogozin, directorul general al Roscosmos, a anunțat că Rusia va opri livrarea motoarelor de rachete către SUA, spunând că „lăsați-i să zboare în spațiu cu măturile lor”, potrivit RIA Novosti.

Rogozin a adăugat că Rusia va pune capăt cooperării cu SUA privind experimentele pe ISS. El a adăugat că prioritatea programului spațial al țării va fi ajustată pentru a se concentra pe sateliți pentru interesele de apărare.

Rogozin a anunțat, de asemenea, că Roscosmos va îngheța cooperarea cu Centrul Aerospațial German (DLR) într-o scrisoare adresată administratorului DLR, Anke Kaysser-Pyzalla. DLR a anunțat joi că încetează toate activitățile de colaborare cu instituțiile rusești și nu va demara niciun proiect sau inițiativă nouă cu acestea, potrivit The Jerusalem Post.

„Încetarea cooperării cu Federația Rusă în domeniul învățământului superior, cercetării științifice și formării profesionale, anunțată de conducerea Republicii Federale Germania, provoacă, desigur, daune ireparabile legăturilor de cooperare pe termen lung stabilite și încetinește semnificativ activitățile în domeniul explorării spațiului cosmic în scopuri pașnice”, a scris Rogozin.

Alianța Organizațiilor Științifice din Germania a anunțat săptămâna trecută că va îngheța imediat cooperarea cu universitățile și întreprinderile rusești, condamnând invazia rusă.