Rusia amenință că va lovi obiective militare britanice de pe teritoriul Ucrainei și “dincolo” de acesta

Ministerul rus de Externe a declarat luni că forțele sale ar putea lovi „orice instalație sau echipament militar britanic de pe teritoriul ucrainean și dincolo” de acesta dacă Kievul ar folosi „arme britanice” împotriva unor ținte din Rusia, potrivit AFP.

Într-un comunicat, diplomația rusă a precizat că l-a „avertizat” pe ambasadorul britanic Nigel Casey, convocat luni de Moscova după declarațiile ministrului britanic de externe David Cameron „privind dreptul Ucrainei de a lovi teritoriul rusesc folosind arme britanice”.

Ministrul britanic de Externe David Cameron a vizitat joi Kievul şi a spus că ucrainenii „au dreptul de a lovi în interiorul Rusiei”. Este primul înalt oficial dintr-o țară din Vest care se pronunță fără echivoc în această chestiune.

Armele furnizate de Marea Britanie Ucrainei pot fi folosite pentru a lovi în interiorul Rusiei, a declarat David Cameron, în timp ce ministrul britanic de externe a promis 3 miliarde de lire sterline pe an „atât timp cât va fi necesar” pentru a ajuta Kievul.

Cameron a declarat: „Nu am avut nici un fel de probleme: „Ucraina are dreptul de a lovi în interiorul Rusiei, deoarece Rusia lovește în interiorul Ucrainei… Puteți înțelege de ce Ucraina simte nevoia de a se apăra”. Ministrul de externe a anunțat că donația de echipamente militare din partea Marii Britanii va include bombe ghidate cu precizie, rachete de apărare aeriană și echipamente pentru 100 de echipe mobile de apărare aeriană pentru a doborî dronele și rachetele rusești.