Rusia acuză NATO că prelungește războiul din Ucraina prin furnizarea de arme: „Depune eforturi pentru a prelungi conflictul!”

Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a acuză NATO că depune eforturi pentru a prelungi conflictul din Ucraina, continuând să furnizeze Kievului arme suplimentare. Declarația oficialului rus vine la scurt timp după ce NATO a anunțat că poate furniza Ucrainei arme pentru războiul cu Rusia timp de câţiva ani.

„Continuând să furnizeze Ucrainei arme suplimentare, alianța depune eforturi pentru a prelungi conflictul. Susține credința regimului de la Kiev în impunitatea pentru crimele de război și cruzimea față de civili nu numai în Donbas, ci pe întreg teritoriul Ucrainei”, a spus Zakharova. vineri, în urma reuniunii Consiliului NATO la nivelul miniștrilor de externe, citează agenția TASS.

Alianța Nord-Atlantică, negând intrarea sa deschisă în conflictul din Ucraina, luptă de mult timp împotriva Rusiei, a subliniat diplomatul. „De dragul de a limita Rusia, aceasta își construiește forțele pe flancul estic, continuă să atragă Georgia, Finlanda și Suedia, țările din regiunea Asia-Pacific, în sfera sa de influență”, a adăugat ea.

Zakharova a mai precizat că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a „evitat în mod rușinos” comentariile privind abuzul prizonierilor de război ruși de către militanți ucraineni. „A închide ochii la crimele regimului de la Kiev”, se arată în comentariu.