Românii, singuri în lupta cu băncile. Andrușceac (AUR): Am vrut să adoptăm măsuri de protecție, dar nu am obținut sprijinul PSD-PNL

Românii care au credit la bănci sunt lăsați la voia sorții de coaliția PSD-PNL, deși ratele la creditele ipotecare s-au dublat după ce ROBOR a crescut în ultimul an de 5 ori, peste 8%, de la 1,5%. Potrivit Ziarului Financiar, tei din cele cinci bănci mari, BRD, ING Bank şi Raiffeisen Bank, susţin că ratele la ipotecarele legate de ROBOR au crescut între 50% şi 80%.

Cine îi protejează pe români de valul de scumpiri? Nimeni, iar orice inițiativă propusă de opoziție este respinsă de clica PSD-PNL, a declarat deputatul AUR Antonio Andrușceac la emisiunea Legile Puterii de la Realitatea TV.

„Pe românii nu îi protejează nimeni. La începutul lunii, în Comisia de buget, alături de reprezentanții Băncii Naționale și de cei ai Asociației băncilor din România, după ce au avut o grămadă de comentarii la amendamentele propuse, unele dintre ele susținute de reprezentanții BNR și cei ai Protecției consumatorilor, alte respinse de ANPC, în final, comisia fără a avea cvorum, a respins toate amendamentele care i-ar fi protejat pe români.

De exemplu, eu am cerut ca, în loc de a permite ca toate costurile pe care le au cei de la bănci – întreținere, monitorizări, atenționări ale clienților, să se regăsească în suma totală, în dobânda pe care o practică bancă. Pentru că altfel suntem înșelați – banca spune vă dau credit cu 5% dobândă, dar se adaugă niște costuri pe care tu nu le știi, care fluctuează de la o lună la alta și tu nu îți poți o previzionare”, a explicat Andrușceac.

Înregistrarea emisiunii poate fi urmărită aici.