Românii nu au o părere bună despre Bruckental: i-a spoliat pe români

Românii nu au deloc o părere bună despre baronul Samuel Von Bruckental. În comentariile lăsate la postarea Ralucăi Turcan și prin care îl ridica slăvi și îl compara cu Mihai Eminescu, românii își exprimă total nemulțumire:

Stimata doamnă: al compara pe baronul sas, care a făcut avere spoliind în special romanii, cu Eminescu, geniul național arhetipul românului pur, după părerea mea nu este numai ignoranță și lipsa de cultura ci chiar un atac la romanism. Asa ca dacă tăceai…

Și cumva cam acesta este adevărul: acest baron a fost trimis de conducerea imperiului ocupant în inima Transilvaniei și mare parte din avuția sa a fost dobândită prin spolierea românilor. Marea sa avere nu a fost lăsată moștenire României, care nici nu exista ca stat atunci și el a fost un permanent opozant al drepturilor noastre naționale. Astăzi s-a încercat rescrierea istoriei și unii preaslăvesc greșit anumite elemente din trecutul nostru, făcând din ceea ce este de criticat ceva de lăudat.

Politicienii trădători preferă să ridice ode celor care au luptat împotriva eroilor români, în timp ce eroii sunt făcuți criminali de război sau aruncați la groapa de gunoi. Acești politicieni au scos adevărata istorie din școli deoarece s-a dorit reeducarea națiunii române.

Deoarece nu a avut descendenţi direcţi rămaşi în viaţă, baronul von Brukenthal lăsa moştenire prin testament palatul, colecţiile şi restul averii sale unui descendent în linie masculină dintre persoanele cu care se înrudea, deci nu a lăsat nimic neamului românesc. În cazul în care urmaşii săi aveau să moară la rândul lor fără a avea copii, familia stingându-se, averea urma să fie preluată de Biserica Evanghelică, iar palatul să devină un muzeu deschis publicului larg, eveniment petrecut în anul 1817.

Falsificatorii istoriei vorbesc și scriu doar despre  despre cultura și umanismul contelui sas Brukenthal, fostul guvernator al Transilvaniei și fondatorul muzeului cu același nume, făcând abstracție de cruzimea nefirească a acestuia, care asista cu o plăcere de psihopat la execuțiile sau schingiuirea românilor pe eșafodul din Piața Mare a Hermannstadt-ului, numele săsesc al Sibiului, preluat sfidător de echipa de fotbal sibiană, finanțată din bani publici de primăria săsească a orașului.

Martirii români Horea și Cloșca au fost uciși cu o cruzime ieșită din comun la data  28 februarie 1785, pe Dealul Furcilor din Alba Iulia, la ordinul guvernatorului Transilvaniei, nimeni altul decât baronul sas Samuel von Brukenthal, care a guvernat zece ani: 1777-1787.

Austriecii ne jefuiesc ca pe vremea imperiului habsburgic sau Austro-Ungariei: petrolul, finanțele (prin băncile luate de la noi, plus ale lor) și pădurile, toate obținute prin escrocherii financiare și șantaj politic la nivel înalt, cu sprijinul unor trădători și hoți. Însă acum austriecii mulg întreaga Românie, nu doar Transilvania, Banatul și Bucovina!