Românii au inventat turismul la pompă. Mulți șoferi români trec granița în Ungaria pentru a face plinul, unde motorina e cu până la 3 lei mai ieftină

Traficul de frontieră la granița de vest a țării este în creștere, după ce tot mai mulți români merg să alimenteze în Ungaria, relatează Digi24.ro.

Motorina costă chiar și cu 3 lei mai puțin în Ungaria, iar unii șoferi spun că fac o economie considerabilă, chiar și de 150 la fiecare plin de carburant. În benzinăria din primul oraș din Ungaria, una din cinci mașini este cu numere de România.

În benzinăria din primul oraș din Ungaria, una din cinci mașini este cu numere de România, susține Digi24.

Distanța de la Punctul de Trecere a Frontierei până la prima benzinărie din Ungaria este de doar 5 km, iar la un plin și o diferență de 2-3 lei per litru, economia este una importantă.

Prețul motorinei și benzinei este în continuare plafonat în Ungaria la 480 de foriți per litru. La un curs de 0.0132 lei per forint, acest lucru înseamnă 6,33 lei per litru de benzină și motorină.

Țara noastră a înregistrat una dintre cele mai agresive creșteri ale prețului la combustibil din Uniunea Europeană. Un litru de motorină, de exemplu, costă acum cu aproape 60% mai mult față de anul trecut.