România, printre cele mai mici programe anticriză din regiune. Doar Rusia stă mai prost/ Două țări au aplicat un IMM Invest complet diferit

În regiunea noastră, România are al doilea cel mai mic pachet de măsuri anticriză, cam 4,8% din PIB, conform unei prezentări a economistului-șef pentru Europa Centrală și de Est în cadrul UniCredit Bank Londra, Dan Bucșa. Rusia are cel mai mic pachet la 3,5% din PIB. Cel mai mare pachet este în Cehia de 23,5% din PIB.

El a luat în calcul două tipuri de sprijin:

1. Sprijin direct: cheltuieli fiscale, excepții de la plata taxelor, tot felul de subvenții, ajutoare, transferuri și așa mai departe, adică bani care sunt dați direct.

2. Sprijin indirect: credite și garanții (e foarte probabil ca acesta să crească și la noi, dar a luat dimensiunea măsurilor anunțate)

*Sursa: UniCredit Bank

• Dacă ne uităm la regiune în comparație că țările dezvoltate, e clar că programele sunt mai mici decât în cele dezvoltate.

• Germania iese în evidență prin dimensiunea programului și prin rapiditatea implementării lui, urmată de Cehia, Marea Britanie, Italia, Franța.

„Țările de la noi din regiune, după cum vedeți, nu au programe foarte mici. Toată lumea spune de Spania că are un program foarte puțin ambițios,

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro