România forțată să liberalizeze piața energiei pentru că Nemții plăteau dublu și vroiau gaz ieftin

România a fost forțată să liberalizeze piața energiei, adică prețul să nu mai fie reglementat de către ANRE pe baza costurilor, permițându-se și un profit considerabil pentru companiile din industrie.

În România prețul la gaz este la jumătate față de Germania, ceea ce era firesc din moment ce noi dispunem de rezerve extraordinare de hidrocarburi în timp ce nemții nu le au. De asemenea prețul mic este justificat și de salariile de mizerie din România, de vreo șase ori mai mici decât cele din Germania.

Dar au dorit unui politicieni trădători ca românii să plătească gazul precum în Germania și i-au spus liberalizare ca să sune bine.

Însă sărăcia din România nu impresionează deloc hienele care fac jocul în energie și care vroiau mai mulți bani, ori de la români nu se putea obține și atunci au cerut liberalizarea pieței. Acest lucru nu s-a produs pentru că ele ar fi funcționat pe pierdere ci pentru că un profit rezonabil de 20-30% nu mai mulțumea și era nevoie să se vândă gazul ieftin românesc către nemți.

Liberalizarea nu a avut niciodată în vedere interesul românilor, așa cum situația a fost prezentată de către Florin Cîțu sau politicienii dinaintea lui. S-au promis prețuri mai mici odată cu liberalizarea, însă ele nu au venit deoarece investitorii străini lacomi au dorit mai mult profit și au profitat de poziția de monopol de pe o piață bine împărțită și așa și-au crescut considerabil profitul.

USR și PNL, cu sprijinul PSD și -au propus să facă mult rău românilor numai ca să le fie lor un pic mai bine.