România are nevoie de spitale noi. Nu trece o lună fără incidente

Construcția de spitale noi trebuie să devină o prioritate pentru guvernanți. În ultimii 30 de ani, toate partidele care s-au aflat la putere au ignorat cu desăvârșire domeniul sănătății, banii fiind risipiți pe sinecuri și pensii speciale. Sistemul sanitar românesc este în pragul colapsului, aproape că nu trece o lună fără să izbucnească un incendiu în spitalele din țară.

Niciun spital românesc nu respectă normele actuale privind securitatea la incendiu: majoritatea clădirilor sunt vechi, instalațiile electrice sunt suprasolicitate, iar multe din modernizările pe care ni le prezintă presă plătită de PSD și PNL au fost făcute mai mult de fațadă – toate aceste condiții pot duce oricând la un dezastru.

La începutul lunii decembrie, potrivit ISU Timiș, a fost activat Planul Roșu de Intervenție la Spitalul de Copii din Timișoara, în urma unei degajări de fum. Incidentul a avut loc la o săptămână de la incendiul ce a izbucnit pe 24 noiembrie la Secţia Pediatrie 2 a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din municipiul Cluj-Napoca.

În ciuda acestui lucru, autoritățile asistă pasiv: dincolo cele trei incendii mari în spitalele din Piatra Neamţ, Bucureşti şi Constanţa din ultimul an, zilnic au loc incidente ce ar putea duce la tragedii în care oamenii și-ar pierde viața.