Rodica Boancă(AUR): PSD, PNL și USR vor sărbători Ziua Ungariei. Noi vom munci

Rodica Boancă, senator AUR de Ialomița, acuză PSD, PNL și USR că vor sărbători data de 15 martie, Ziua Ungariei. UDMR a propus un proiect prin care acea zi să fie liberă în Parlamentul României, însă AUR s-a opus.

„Pe 15 martie 1848 asupra românilor s-au întâmplat niște atrocități ieșite din comun. Trupele maghiare, din dorința de a anexa Transilvania, au ucis peste 40.000 de români. Au fost arse și distruse atunci sate românești și biserici.

PSD, PNL și USR celebrează în această zi, în parlament ei nu vor lucra. Cei care îi reprezintă pe români vor sărbători ziua națională a Ungariei. Istoria ne oferă multe lucruri, iar poporul român era în acea zi măcelărit de extremiștii maghiari.

Nu doresc să semăn ură, nu sunt extrimist, dar trebuie să avem respect față de istorie. Nu au verticalitate, patriotism, nu au bun simț. Eu sunt revoltată de acest lucru și AUR nu a putut să facă nimic în acest sens.

Acești oameni sunt înțeleși între ei, au majoritatea stabilită și PSD este complice la toate jocurile politice. Acum nu se mai fură doar noaptea ca hoții, se fură ziua ca hoții, nu se respectă legea, totul este ascuns” a declarat Rodica Boancă, senator AUR de Ialomița.