Rodica Boancă(AUR) – către Florin Cîțu: „De ce nu cunoaștem numele și funcția specialiștilor care iau decizii pentru siguranța noastră?”

Transparența cu care a promis Florin Cîțu că va conduce România s-a lăsat așteptată. Din păcate, cunoaștem doar faptul că Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă(CNSU) îl are în frunte pe prim-ministrul României. Acest organism ia măsuri de siguranță/carantinare/izolare a cetățenilor sau a localităților, fără ca noi să cunoaștem specialiștii din spatele acestor decizii.

În acest sens, Rodica Boancă, deputat AUR în Parlamentul României, a adresat o interpelare premierului Florin Cîțu, prin care i se solicită răspunsuri la câteva întrebări:

Mă adresez dumnavoastră, în primul rând pentru faptul că încă sunteți Prim- Ministru al României în lipsa unuia desemnat și în al doilea rând pentru că nu avem o informație clară asupra conducerii Comitetului Național pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel, neavând concret transparență asupra acestui comitet și coroborat cu faptul că președintele țării v-a numit în fruntea acestui organism, vă rog să-mi răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Care este conducerea Comitetului Național pentru Situaţii de Urgenţă?
  2. Care sunt membrii comitetului și de unde ne putea culege informații oficiale referitoare la activitatea acestora?
  3. Care sunt specialiștii (nume și funcție) care prezintă conducerii situația concretă în baza căreia se iau deciziile cu privire la măsurile de siguranță/carantinare/izolare a cetățenilor sau a localităților?„, se arată în interpelarea depusă de Rodica Boancă.