Rodica Boancă (AUR): Județul Ialomița, de 10 ani sub poluare sistematică. Cer Ministerului Mediului măsuri urgente

S-au împlinit 10 ani de când județul Ialomița este poluat sistematic. Semnalul de alarmă este tras de senatoarea AUR Rodica Boancă care supune atenției ministrului Mediului, Tanczos Barna, o serie de nereguli ce nu mai suportă tergiversare. Ilegalitățile au fost depistate la o serie de societăți care se ocupă cu salubrizarea localităților din județul Ialomița. Senatoarea AUR susține că de peste un deceniu au fost aplicate amenzi care nu fac altceva decât să confirme existența neregulilor și să amâne reglarea adevăratelor probleme.

Pentru că de mai bine de 10 ani sunt semnalate nereguli în activitatea societăților care se ocupă cu salubrizarea localităților din județul Ialomița, este cunoscută la nivelul Ministerului această problemă? Care sunt măsurile urgente pe car ele aveți în vedere să le dispuneți pentru remedierea celor semnalate?„, a întrebat senatoarea AUR Rodica Boancă.

Senatoarea AUR Rodica Boancă a prezentat un caz din lunga listă a neregulilor care au loc zilnic la nivelul județului Ialomița. La sfârșitul lunii august Clean Tech Ciulnița deversa apele reziduale provenite din procesul de producție în rețeaua de ape pluviale a municipiului Slobozia, exact în curtea societății Urban SA. Autoritățile se contrazic de ani buni cu privire la activitatea societății Clean Tech, al cărei obiect de activitate este producerea de făină proteică pentru animale. Din nefericire, contând pe șantajul locurilor de muncă oferite în comuna Ciulnița, această societate nu își îndeplinește obligațiile privind protejarea în fața deranjului olfactiv care afectează atât locuitorii comunei, cât și ai municipiului Slobozia.

Ținând cont de gravitatea evenimentelor petrecute în decursul acestor ani, am rugămintea să trimiteți urgent Corpul de Control al Ministerului la Garda de Mediu Ialomița pentru analizarea situației prezentate și pentru identificarea unor măsuri reale„, a declarat senatoarea AUR.