Robert Winnicki (Polonia), despre principala provocare a secolului XXI: Dictatura corporațiilor globale pune în pericol libertatea oamenilor

Politicieni de rang înalt din Europa, europarlamentari și experți de renume au răspuns invitației liderului AUR, George Simion, și au participat la conferința internațională organizată de Alianța pentru Unirea Românilor. În cadrul evenimentului de la București a fost prezentă și Robert Winnicki (Polonia) membru al partidului Sejm din Polonia. Robert Winnicki despre controlul exercitat de marile corporațiile hi-tech asupra libertății de expresie.

„Forțele globaliste și corporațiile încearcă să se folosească de criză cu scopul de a elimina libertățile națiunilor. Nu putem să facem singuri acest lucru și aici este necesară colaborarea statelor suverane europene. Mai concret, este necesară o colaborare de elaborare a unui model de cooperare dintre statele naționale suverane și corporații. Vorbim de corporațiile din big tech care cenzurează spațiul online. Aveam de-a face cu cenzurarea spațiului online pentru discuții. Aceasta este una dintre cele mai mari provocări ale secolului 21:Dictatura corporațiilor globale pune în pericol libertatea oamenilor. Avem de-a face cu părțile interesate din BIG PHARMA, este clar acest lucru. E tot mai necesar un model de colaborare cu aceste corporații.

Avem modelul american unde corporațiile au un impact dominant asupra statului. Avem modelul chinezesc unde statul influențează corporațiile. Noi trebuie să elaborăm un model sănătos dintre stat și întreprinzători, trebuie să spunem clar că dacă dorești acționezi în țara noastră, dacă vrei să ai un Social Media, ori respecți libertatea de cuvânt sau nu exiști în spațiul nostru economic. Acest lucru ar trebui să facă statele europene în alianță, luptând pentru libertatea cuvântului”, a transmis Robert Winnicki.