Actualitate

Ritmul forajelor geotehnice pe traseul viitoarei autostrăzi Paşcani-Suceava-Siret merge în paşi de melc

Ritmul forajelor geotehnice pe traseul viitoarei autostrăzi Paşcani-Suceava-Siret merge în paşi de melc
Distribuiți acest articol!

Conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a prezentat stadiul proiectele de infrastructură din Moldova şi Bucovina, directorul Cristian Pistol fiind cel care a făcut prezentarea în cadrul unei şedinţe la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai societăţii civile, şi ai prestatorilor care au contracte cu compania pentru realizarea proiectelor din această zonă a ţării, dar şi cu membri ai Parlamentului.

În urma acestei şedinţă, conducerea CNAIR a transmis că ritmul lucrărilor de forare pe traseul autostrăzii Paşcani – Suceava – Siret este nesatisfăcător. Mai mult, potrivit aceleiaşi surse, pe tronsonul Suceava – Siret nu este mobilizată nici o instalaţie de foraj în teren, din cele 5 instalaţii declarate în cadrul ofertei tehnice de către firma care trebuie să realizeze lucrările.

Astfel, pe tronsonul 5 dintre Paşcani şi Suceava – în lungime de 61,86 km – unde este în derulare, cu începere din octombrie 2020, un contract pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate (SF) şi a Proiectului Tehnic (PT) în valoare de 11,72 milioane lei, fără TVA, sunt în desfăşurare activităţile pentru obţinerea Avizelor şi acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism iar simultan se desfăşoară procedura pentru obţinerea Acordului de Mediu. Investigaţiile geotehnice au fost demarcate în septembrie 2021, au fost sistate în perioada 20.12.2021-05.01.2022 iar până la şedinţa de la finele săptămânii trecute au fost realizate foraje geo pe aproape 2.405 m din totalul de 9.256 m. Deşi este o creştere semnificativă faţă de situaţia prezentată la data de 10 decembrie 2021 când pe această porţiune erau realizaţi aproape 1.000 ml, şi de această dată ritmul este considerat nesatisfăcător de către CNAIR pentru că „Prestatorul nu reuşeşte să mobilizeze în teren numărul de utilaje asumate în cadrul ofertei depuse”, în sensul că sunt mobilizate în teren doar 4 din cele 5 instalaţii de forat declarate în oferta tehnică.

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...