Ringo Dămureanu: AUR, singurul partid care întoarce societății subvenția electorală sub formă de programe pentru români

Alianța pentru Unirea Românilor este singurul partid care, așa cum a promis, nu utilizează subvenția electorală, ci o redirecționează către programe de care beneficiază românii. Este vorba despre inițiative precum Caravana pentru sănătate și programul „microbuze școlare pentru elevii de la sate”, a afirmat deputatul AUR Ringo Dămureanu, într-o conferință de presă.

Alianța pentru Unirea Românilor a decis să doneze 20 de microbuze unităților școlare din comunități defavorizate. Menționăm că AUR a solicitat premierului Marcel Ciolacu să emită o Hotărâre de Guvern astfel încât aceste microbuze să ajungă la copiii care au nevoie de ele. Președintele George Simion a depus săptămâna trecută la Guvern un memoriu în acest sens.

„Am trecut de mult de momentul în care speram că un guvern capabil și competent va pune ordine și în acest domeniu și va aloca resurse pentru rezolvarea definitivă a acestei situații. Am înțeles că noi trebuie și putem să fim parte a soluției. Din subvenția alocată partidelor politice, am cumpărat 20 de microbuze pe care le întoarcem către sate și comune care au mare nevoie de astfel de mijloace de transport.

Nu am cheltuit până acum niciun leu din subvenție în beneficiul partidului. Am pus în funcțiune un spital mobil care oferă servicii medicale românilor din sate și comune și vrem să continuăm acțiunea de restituire a banilor primiți prin subvenție către adevărații beneficiari”, a declarat Ringo Dămureanu.

În context, deputatul a precizat că echipele locale AUR continuă campania Vara românilor – AUR Dolj a străbătut un număr impresionat de localități, printre care se numără orașele Bechet, Dăbuleni și Filiași și comunele: Almăj, Amărăștii de Jos, Bârca, Braloștița, Bratovoești, Brădești, Breasta, Bucovăț, Bulzești, Călărași, Cerăt, Coțofenii din Dos, Coțofenii din Față, Daneți, Dobrești, Drăgotești, Galicea Mare, Galiciuica, Ghercești, Gighera, Giubega, Giurgița, Goicea, Ișalnița, Izvoare, Lipov, Maglavit, Măceșu de Jos, Măceșu de Sus, Mischii, Moțăței, Murgași, Ostroveni, Perișor, Pielești, Robănești, Rojiște, Sadova, Scaești, Teasc, Terpezița, Teslui, Vârvoru de Jos și Verbița.

Ringo Dămureanu a afirmat că, pe baza discuțiilor cu cetățenii, AUR caută soluții practice la problemele lor și va lucra, prin demersuri parlamentare, pentru a sprijini comunitățile locale din țară.