ROPRES

Ringo Dămureanu (AUR): Podul Ferdinand din Târgu Jiu are nevoie urgentă de restaurare

Distribuiți acest articol!

Deputatul AUR Ringo Dămureanu, cel mai activ parlamentar din Oltenia, i-a adresat ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, o interpelare despre situația Podului Ferdinand din Târgu Jiu, construit în perioada 1894-1985. Monumentul istoric are nevoie urgentă de restaurare.

Podul Ferdinand se află pe lista monumentelor istorice, fiind amplasat în imediata apropiere a Parcului central al orașului, parc care găzduiește o parte din principale opere ale lui Constantin Brâncuși. Podul a fost tăiat în anul 1994, în locul său fiind construit un pod nou, din beton, precizează deputatul AUR în interpelarea sa. El menționează că Organizația Organizația Municipală Tg. Jiu a partidului AUR solicitat primăriei din localitate informații despre situația acestui obiectiv. Autoritățile locale au răspuns că proiectul care vizează amenajarea și punerea în valoare a obiectivului Pod Ferdinand se află pe lista de obiective ale Institutului Național al Patrimoniului, fiind cuprinse în Planul National de Restaurare pentru anul 2021.

Ținând cont că anul 2021 s-a încheiat, iar situația Podului Ferdinand nu s-a schimbat, Ringo Dămureanu așteaptă răspuns de la Ministerul Culturii la următoarele întrebări:

  1. Obiectivul mai sus menționat se află pe lista monumentelor istorice?
  2. Există un proiect de amenajare și punere în valoare a Podului Ferdinand și în ce anume constă acesta?
  3. Care este stadiul acestui proiect?
  4. Ce resurse financiare au fost alocate și cheltuite în cursul anului 2021 și anterior?
  5. Ce sume sunt avute în vedere de Ministerul Culturii pentru a fi prevăzute în bugetul general consolidat pe anul 2022 pentru amenajarea și punerea în valoare a Podului Ferdinand din Tg. Jiu?

Ministerul Culturii nu a transmis încă niciun punct de vedere, deși au trecut mai bine de 30 de zile de la data depunerii interpelării.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...