Ringo Dămureanu (AUR) desființează PSD, PNL și UDMR după ce au votat majorarea salariilor aleșilor locali: Un proiect de lege perfid

Deputatul AUR Ringo Dămureanu a criticat dur proiectul de lege care vizează majorarea salariilor aleșilor locali, susținând că acesta prevede beneficii pentru clientela politică și discriminează o categorie aparte, cea a lucrătorilor din primării, care nu primesc nici măcar 5 bani în plus.

În ciuda opoziției și criticilor dure aduse de către Alianța pentru Unirea Românilor în cadrul ședinței din Camera Deputaților, proiectul de lege a fost adoptat astăzi, 27 septembrie, cu 168 de voturi „pentru”, 79 „contra”, 4 „abțineri” și 1 „nu votez”.

Ringo Dămureanu a subliniat că această lege va avea efecte nedorite. În ciuda afirmațiilor făcute de către deputații PSD, PNL și UDMR, legea nu sprijină toți lucrătorii din primării, ci doar categoriile care aveau deja salarii decente.

„Am văzut câtă rumoare a stârnit în rândul opiniei publice acel vot în Senat și am constatat câtă îngrijorare există în rândul populației pe această temă. Alianța pentru Unirea Românilor a votat împotrivă și nu este vorba doar de un vot politic. Este un proiect perfid, pornind de fapt de la acei salariați din primăriile cu sub 3000 de locuitori care sunt majoritatea la limita minimului pe economie. Dar această lege nu garantează că lor le crește salariul cu 5 bani.

Din contră, efectele pe care le prognozăm sunt scăderea salariilor și mult sau chiar concedieri. Ceea ce este imperativ este ca va crește indemnizația, primarilor, a viceprimarilor, consilierilor, dar bugetul este același. Acei oameni pentru care moare de compasiune parlamentul nu vor fi decât victimele acestei lege, care este defectuoasă. Este nedrept ca legea românească să nu prevadă salarii pentru lucrătorii din primării”, a declarat deputatul AUR Ringo Dămureanu.