ROPRES

Ringo Dămureanu: AUR cere depolitizarea învățământului. PNL, jos laba de pe școlile doljene!

AUR cere depolitizarea Învățământului. PNL, jos laba de pe școlile doljene!” – acesta este avertismentul lansat de către deputatul AUR Ringo Dămureanu pentru Ministerul Educației și pentru actuala conducere a Inspectoratului Școlar Județean Dolj, în contextul în care mai mulți dascăli din județ au făcut sesizări referitoare la înlocuirea directorilor de școli pe motive politice. Potrivit informațiilor, sunt vizate peste o sută de instituții de învățământ din Dolj.

Avem deja un prim caz de politizare a unei instituții de învățământ, Școala gimnazială din orașul Filiași, în care directorul Alin Mondescu, în funcție de 13 ani, cu concursuri de management câștigate și rezultate deosebite, a fost și el pus pe făraș de actuala conducere a ISJ și PNL, afirmă Dămureanu.

Gurile rele spun că a fost acuzat că nu a fost prezent la vizita premierului Vasile Cîțu în Filiași, cu ocazia campaniei electorale a candidatului PNL, Daniel Pităroiu, care ar fi cerut o astfel de măsură în urma cheltuielilor pe care le-a făcut în campanie. Am discutat zilele trecute cu Prefectul județului Dolj, domnul Nicușor Roșca, care m-a asigurat că va discuta cu Inspectorul general, Alexandru Gâdăr, pentru a se asigura de respectarea legii. Implicarea prefectului pare palidă și fără finalitate”, precizează deputatul AUR.

În acest context, Ringo Dămureanu lansează un avertisment față de toate persoanele implicate în acest proces și subliniază că AUR va lua atitudine fermă în favoarea respectării valorilor autentice și profesionismului în educație și se va opune politizării școlii și pregătirii noii revoluții sexuale în educația elevilor, pe care o urmăresc „progresiștii” din PNL și susținătorii LGBTIQ+ din USRPLUS.

Cerem public ISJ Dolj să reconsidere problema schimbării directorilor de școli, înlăturând influența politică. În caz contrar, imediat după începerea noii sesiuni parlamentare, în calitate de deputat, vicepreședinte național al AUR și președinte al Comisiei pentru Constituționalitate din Camera Deputaților, voi interpela ministrul Educației de la tribuna Parlamentului și voi sesiza organele de cercetare penală”, a mai spus Dămureanu.

S-ar putea să-ți placă și...