Ringo Dămureanu (AUR), acuzații grave la adresa primarului Craiovei, Olguța Vasilescu: Orașul a fost transformat de administrația PSD într-un țarc al disprețului

Ringo Dămureanu (AUR), secretar al Camerei Deputaților, a desființat administrația Vasilescu, pe care o acuză că a confiscat instituțiile publice și le-a transformat în agenți electorali sau în instrumente de intimidare a cetățenilor și a oponenților politici.  Într-o declarație politică, Dămureanu a afirmat că municipiul Craiova nu mai este un oraș democratic și sigur pentru cetățeni, ci a fost transformat de clanul Vasilescu – Manda într-un „țarc al disprețului”. 

„Clanul Vasilescu – Manda, patronat de Lia Olguța Vasilescu și familia soțului său, calcă în picioare municipiul și județul, instaurând corupția, indiferența, sfidarea, iar, la adresa cetățenilor, teama, abuzul și intimidarea. Instituțiile au ajuns să fie folosite nedemocratic și represiv la adresa celor care îi plătesc pe acești îmbogățiți din banii noștri”, a afirmat deputatul.

Ringo Dămureanu a amintit de abuzul comis de Regia de Transport Craiova și Inspectoratul Școlar Județean Dolj, care le-au cerut elevilor date personale (inclusiv ale părinților) pentru a beneficia de transport gratuit, deși legea prevede că este suficient ca elevul să prezinte o adeverință eliberată de instituția de învățământ. „Această acțiune mârșavă” s-a încheiat, după intervenția unei delegații AUR Dolj. Pentru că au îndrăznit să ia atitudine, administrația PSD a recurs la intimidarea membrilor AUR. 

„Deranjată de demersurile noastre în apărarea copiilor și a cetățenilor Craiovei, Olguța Vasilescu a activat alte instituții din subordine să răspundă altei comenzi murdare, anume să treacă la intimidarea membrilor AUR. 

Marți seara în timpul unei ședințe a Comitetului Județean AUR, la sediul biroului parlamentar, situat pe str. Obedeanu, un echipaj al poliției locale a fost trimis să amendeze membrii AUR care aveau mașinile parcate pe acest stradă, motivând că sunt parcate pe trotuar. Sediul nostru se află la o adresă privată, după ce Olguța Vasilescu a refuzat să ne ofere un birou corespunzător parlamentar, sfidând Parlamentul și ideea de democrație. Zeci de proprietari de mașini au fost amendați de polițiștii locali, victime colaterale fiind și cetățenii care locuiesc pe acea stradă”, a precizat Ringo Dămureanu.

Deputatul a subliniat că administrația a comis un abuz deoarece, deși primăria a autorizat construirea de blocuri de locuințe, nu a impus și creare unor locuri de parcare aferente. Zeci de craioveni s-a revoltat împotriva acestor abuzuri.

Ringo Dămureanu a afirmat că este inadmisibil ca PSD să implice instituțiile publice în campanii de denigrare și  intimidare a cetățenilor și a oponenților politici și a cerut revenirea la normalitate și echilibru. „Craiova are nevoie de o conducere democratică și demnă, iar AUR este gata să le asigure”, a spus în încheiere, Ringo Dămureanu, deputat AUR de Dolj.