Rezultatele proastei guvernări PSD-PNL! Alimentele s-au scumpit cu 40% în ultimii 3 ani

Încet, dar sigur, ne vine nota de plată pentru cea mai proastă guvernare din ultimii zeci de ani. Guvernul PSD și PNL se joacă cu destinele oamenilor, guvernează haotic, iar acest lucru se poate observa din faptul că alimentele s-au scumpit cu 40% în ultimii 3 ani, potrivit statisticii INS.

Percepția că prețurile la produsele esențiale cresc mult mai rapid decât indică statisticile este susținută de date concrete: Concentrându-ne asupra creșterii prețurilor la alimentele de bază, se constată că această creștere este de două ori mai mare decât cea raportată în statistici.
Ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL guvernează prost! Alimentele s-au scumpit cu 40%

De exemplu, Institutul Național de Statistică a calculat că, în perioada 2021-2024, coșul mediu de alimente a înregistrat o creștere de 40% (față de media europeană de 29%, conform Eurostat). Cu toate acestea, în realitate, situația este mult mai gravă, în special pentru familiile în care cheltuielile cu alimentele reprezintă peste 30% din totalul bugetului: Inflația este resimțită mult mai puternic în coșul de cumpărături de bază, unde prețurile s-au dublat în timp ce inflația medie a fost de 8% în 2021, 12% în 2022 și 7% în 2023.