Revoluția pornește din Valea Jiului: la Lupeni va exploda

Situația din România se complică din ce în ce mai mult. Centrul țării a fost întotdeauna uitat de București iar zona de minerit a fost abandonată în sărăcie. Presa și clasa politică se uită în altă parte, sărăcia din România nu le face plăcere.

De câteva zile situația la Lupeni se complică. Sute de ortaci au ieșit în stradă și cer să aibă un drept normal la muncă și pe salarii echitabile. Alți mineri se află în subteran, unii nu într-o situația medicală foarte bună.

Pe de cealaltă parte guvernul României dorește să închidă minele de cărbuni în condițiile în care în Germania și în întreaga lume se iau măsuri în vederea redeschiderii.

Românii s-au săturat de 30 de ani de bătaie de joc iar deciziile nu se mai iau la București ci undeva departe, la Bruxelles, fără a se cunoaște prea bine realitățile economice din țară.

Protestul este unul spontan la Lupeni, dar la el s-au alăturat mineri și din alte zone.

România nu are o strategia națională pentru energie și prin care să se asigure un trai decent și celor care lucrează în minele de cărbuni. Guvernul spune că nu există bani de salarii și pentru drepturile normale care revin minerilor.

Delegația partidului AUR este singura care a părăsit birourile calde și cu salarii colosale din Parlamentul României. Aceasta a coborât până la Lupeni unde Claudiu Târziu și Ana Maria Gavrilă au ascultat nemulțumirile celor prezenți în stradă.