Revolta medicilor! – CURIERUL ROMÂNESC

Subiectul Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov și mai ales al managementului haotic, diletantic, constant depășit de situație și alergând în urma evenimentelor a fost subiectul mai multor articole scrise de mine, dl. dr. Bîgiu, managerul interimar (slavă Domnului doar interimar) trăind cu senzația, că eu sau colectivul redacțional al publicației am avea ceva personal cu dânsul.

Ei bine, astăzi ne-a parvenit pe surse un memoriu înaintat de cadrele medicale din unitatea condusă de dânsul!! Un număr de 11 MEDICI din subordinea dânsului semnalează în scris nereguli grave și perpetuarea unei stări de ilegalitate în spitalul, pe care dr. Bîgiu îl conduce. Au și acești 11 MEDICI o vendetă cu dvs.? Sau, ceea ce este mult mai plauzibil, sunteți depășit de situație și incapabil să gestionați o situație atât de complexă și o unitate medicală atât de mare.

În articolele, pe care le-am publicat în datele de 31 martie, 5 aprilie, 8 aprilie, 28 aprilie și 11 mai atrăgeam în mod repetat atenția asupra lipsei de pregătire a unității medicale, a lipsei de planificare, de echipare, de comunicare cu personalul medical implicat. Atrăgeam atenția că „managementul” dlui. Bîgiu poate atrage după sine pericole potențial mortale pentru personalul medical și pacienți.

Am subliniat în mod repetat că medicii din unitate nu sunt specializați pe acest tip de patologie, că încalcă legea și codul deontologic efectuând acest tip de activitate, că înființarea unei secții ATI într-un spital cu acest tip de profil este absurdă. Dar nimic nu părea să îl clintească pe dl. manager INTERIMAR.

Mai mult decât atât, singurul medic aflat într-un post de conducere în cadrul unității, coordonatoarea secției de cronici din Zărnești, dna. dr. Simona Simion, care a avut curajul să critice planul vizibil defectuos și haotic al dlui. manager a fost destituită imediat de acesta. Iar doamna dr. Marinescu, directorul medical al spitalului, a avut de asemenea de suferit ca urmare a unor critici similare.

De ce și-a dorit dl. dr. Bîgiu atât de mult ca spitalul aflat sub conducerea sa (interimară!) să fie singurul spital monospecialitate din țară, alta decât bolile infecțioase și pneumologia, care să desfășoare activitatea de îngrijire și tratare a pacienților COVID-19 este o întrebare foarte bună, la care ar trebui să răspundă dl. Bîgiu. Și-o fi dorit atât de mult să intre în grațiile dlui. Veștea, încât a fost dispus să sacrifice sănătatea și viața de familie a personalului medical din subordine.

 » Citește întreg articolul pe Curierul Românesc.