Magazin ROPRES

Revolta artiștilor! Cum i-a afectat pandemia și de ce sunt supărați pe autorități

Revolta artiștilor! Cum i-a afectat pandemia și de ce sunt supărați pe autorități
Distribuiți acest articol!

Muzicienii, instrumentiștii, actorii, balerinele, dansatorii, sunetiștii, scenografii și toți cei numiți „artiști independenți” au fost primii și cei mai grav afectați de criza provocată de coronavirus. Peste noapte s-au trezit cu spectacole anulate și fără nicio sursă de venit.

De aproape 10 luni, mulți trăiesc din economii. Nu-i de mirare că apare revolta, frustrarea. Dan Bittman a izbucnit zilele trecute cu declarații șoc.

Dan Bittman: „Mai bine mor de Covid decât să mai trăiesc așa!”

Dan Bittman

„Am gura spurcată și îmi permit să spun orice. Să mor și eu de Covid, să dea Dumnezeu. Chiar nu vreau să mai trăiesc în condiții degradante. Nu se poate așa ceva, este prea mult”, a declarat solistul Holograf, la Gândul live. Bittman e supărat pe modul în care guvernanții gestionează pandemia, spunând că numărul morților e „scos din burtă” atât timp cât nu se fac autopsii, că există interese, presiuni. În tot acest timp, artiștii și industria Horeca sunt total ignorați, în condițiile în care, spune el, nu din sălile de spectacole se ia virusul. „Dacă atât de tare ne protejează masca, de ce nu îi lași să vină cu mască la concerte?! Stau oamenii în metrou… Trebuiau să fie zeci de mii de morți, dacă e așa un virus letal, dacă e pandemie. Eu nu contest că sunt cazuri dramatice (…), dar nu pot să înghit informație fără discernământ. Numărul (n.r. morților) e scos din burtă. Testări se fac, dar sunt adunate și acelea. În primul rând e miza să există starea asta în care se pot achiziționa tot felul de drăcii fără licitație. Cer oficial demisia acestor nenorociți. Trebuia să pice guvernul acesta de zece ori!”, a răbufnit Dan Bittman.

Dan Helciug: „De 10 luni trăiesc din economii și mici proiecte”

Nu este singurul supărat,

 » sursa: www.replicaonline.ro


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...