Politică

”Rețeaua Putin” acționează cu forțe sporite în Europa, din 2021. Totul, în bugetul Rusiei. Falcă, aluzie la AUR: Cineva se plimbă prin țară pe banii cuiva

”Rețeaua Putin” acționează cu forțe sporite în Europa, din 2021. Totul, în bugetul Rusiei. Falcă, aluzie la AUR: Cineva se plimbă prin țară pe banii cuiva
Distribuiți acest articol!

Vladimir Putin/ foto pixabay Dimitro Sevastopol

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a vorbit despre presupusa legătură a AUR cu Rusia, în contextul activării rețelei Putin în Europa. 

Vicepreședintele PNL, Gheorghe Falcă, a afirmat, la B1 TV, că ”România nu trebuie să intre în acest joc (n.r. cu Rusia), pentru că suntem foarte aproape de subiect și cred că politica pe care trebuie să o facem constă în respectarea deciziilor partenerilor NATO și să nu intrăm în această confruntare.”

”Cea mai mare problemă a NATO este că Ucraina nu este în NATO și va exista o reacție când Rusia va ataca Ucraina. În această confruntare, vor merge militari din diferite zone, dar nu și din România.” a mai spus el. 

Rețeaua Putin a ajuns până în Parlamentul României? 

Liberalul a fost întrebat, în emisiunea ”Bună, România!”, după o referire a realizatorului TV la Diana Șoșoacă, dacă este de părere că Rusia ar fi activat ”trompete” inclusiv în România. ”Credeți că avem, în momentul de față, purtători de mesaje ai Kremlinului în Parlamentul României?” a fost întrebat Gheorghe Falcă. Europarlamentarul a răspuns: ”Nu doar că eu cred, sunt și sigur și mai mult de atât, dacă vă uitați în bugetul Federației Ruse, o să vedeți banii alocați, se numește, în interiorul UE, rețeaua Putin, care este activată nu de azi de ieri, iar creșterea s-a văzut în 2021, când a încercat să destabilizeze democrațiile. Lupta domnului Putin este cu democrația europeană, pe care el și partidul lui nu o văd bine. Această activare a fost de mult introdusă. Iar în România avem partid care este finanțat. Că nu vedem noi modul în care este finanțat este poate o problemă a Serviciilor sau încă Serviciile nu ne arată.”

Cine ar fi susținut de Putin în România?   » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...