Restricții pentru a diminua răspândirea noului coronavirus în țara noastră

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) va discuta astăzi, 21 octombrie, o serie de restricții pentru a diminua răspândirea noului coronavirus în țara noastră, după ce situația din ultimul timp a devenit dramatică. Majoritatea măsurilor au fost anunțate de către președintele Klaus Iohannis, miercuri seara.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) se întrunește, joi, în ședință pentru a adopta o hotărâre privind noile restricţii, majoritatea anunțate de către președintele Klaus Iohannis miercuri seara.
În următoarea lună vor fi restricții de circulație noaptea pentru nevaccinați și vor fi interzise nunțile și alte evenimente private în toată țara cel puțin pentru două săptămâni, potrivit unor surse citate de G4Media.

Cu toate acestea, măsurile luate de  CNSU reprezintă doar propuneri. Acestea trebuie validate prin alte acte normative.
Astfel, urmează ca ministrul Educației să emită un ordin pentru vacanța de două săptămâni a tuturor elevilor, iar miniștrii Sănătății și Internelor să aprobe ordinul pentru purtarea măștii în toate spațiile interioare și peste tot la exterior.
Pentru restricțiile de circulație în timpul nopții este necesar ca Guvernul să adopte o hotărâre de Guvern.
Potrivit surselor, aceste restricții vor fi impuse pentru 30 de zile și vor viza toată țara. Persoanele vaccinate ar urma să fie exceptate de la aceste restricții.

Tot la nivel național va fi interzisă organizarea nunților și a altor evenimente private, cel puțin pentru 14 zile.
Cu privire la introducerea certificatului verde pentru o serie de activități și pentru angajații din anumite domenii, este necesară adoptarea unei legi de către Parlament.
Noile măsuri anunțate de Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat miercuri, după o şedinţă de lucru cu responsabilii guvernamentali privind gestionarea epidemiei de COVID-19, că singura soluţie pentru oprirea pandemiei este vaccinarea, anunţând că este nevoie de impunerea de restricţii.

 » Aflați mai multe informații aici.