Renault a anunțat cea mai mare pierdere din istoria companiei

Renault a anunțat joi o pierdere netă de 7,3 miliarde de euro pentru prima jumătate a anului, cea mai mare din istoria companiei, producătorul francez suferind de pe urma alianței cu partenerul japonez Nissan și pandemiei de COVID-19, anunță AFP și Bloomberg.

Alianța Renault cu Nissan Motors este tot mai tensionată, producătorul japonez fiind responsabil de o bună parte din pierderile înregistrate (4,8 miliarde de euro).

Renault s-a abținut să ofere prognoze pentru restul anului datorită incertitudinilor cauzate de pandemie deși compania a anunțat că programul de reducere a costurilor este în curs de implementare.

Alianța Renault-Nissan, care include și Mitsubishi, a fost zguduită în noiembrie 2018 de arestarea lui Carlos Ghosn, CEO-ul tuturor celor trei companii.

Încheierea parteneriatului între cei trei producători auto era menit să ofere o competiție majoră pentru Volkswagen și Toyota însă alianța s-a lovit de probleme de management iar strategia de creștere a vânzărilor s-a dovedit greșită după ce acestea au început să scadă la nivel global din cauza pandemiei de COVID-19.

Însă acum răspândirea coronavirusului pune în discuție chiar supraviețuirea alianței.

Vânzările Renault s-au prăbușit cu peste o treime în prima jumătate a anului când showroom-urile și fabricile au fost închise timp de săptămâni întregi din cauza pandemiei.

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro