Magazin ROPRES

Regulile vizitelor de Craciun de la Raed Arafat: „Mergem în vizită cu mască și stăm foarte puțin”

Regulile vizitelor de Craciun de la Raed Arafat: „Mergem în vizită cu mască și stăm foarte puțin”
Distribuiți acest articol!

Arafat ne recomandă să limităm pe cât posibil interacțiunile cu bunicii și părinții, iar dacă nu este posibil acest lucru, să purtăm măști de protecție, să stăm foarte puțin și să păstrăm distanță.

„Dacă vrem să-i vedem, mergem în vizită cu mască și stăm foarte puțin și plecăm. Dar asta înseamnă cu mască, distanțare, mâini dezinfectate, respectarea tuturor regulilor. Pentru cei care nu pot să amâne aceste întâlniri și să se abțină, poate că aceasta este o soluție de mijloc. 

Riscul este semnificativ, este serios. Nu este de glumit cu el. Această boală s-a dovedit a fi mult mai mult decât au spus unii la început, că este o simplă gripă. Dacă aduci bunicii de la țară la tine, stai cu ei acasă, cu copii, cu tot, poate că bunicii vor pleca infectați după asta. 

Citește și: Recomandările OMS pentru Crăciun: petreceri de familie… online

Trebuie să recunoaștem că suntem într-o situație de anormalitate și care necesită soluții deosebite la acest moment, în speranța că anul viitor vom putea să avem și părinții și bunicii, toți sănătoși lângă noi la sărbătorile de la sfârșitul anului viitor”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Inclusiv Organizația Mondială a Sănătății recomandă reuniuni în care membrii familiei să poarte măști, dacă nu sunt contacti obișnuiți.

„Astăzi, OMS a avut o recomandare că inclusiv când se vor întâlni mai multe persoane care sunt din diferite case, dar tot în familie de sărbători, acest lucru să fie cu mască. Vă dați seama că este foarte greu. Când te întâlnești, vrei să mănânci, să bei, nu merge treaba asta cu mască. Întâlnirile trebuie să fie limitate la persoanele din imediat contact al nostru obișnuit și să nu invităm persoane mai multe,

 » sursa: qbebe.ro

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...