Registrator Șef Cadastru Dolj, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție , Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Chimoiu Augustina Costinela, care la data faptelor era registrator șef al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Dolj, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită și tot pentru luare de mită o persoană fizică,administrator al unor societăți comerciale.

Potrivit primelor informații oferitee de DNA, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2013 – 2015, inculpata Chimoiu Augustina Costinela, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la celălalt inculpat foloase necuvenite constând în execuția de lucrări de construcții în valoare de 199.570 lei (manoperă și materiale de construcții) la un imobil pe care aceasta îl deține în județul Dolj.

Banii respectivi ar fi fost primiți de inculpată pentru a admite un număr de 23 de cereri de reexaminare a încheierilor de carte funciară formulate de omul de afaceri, care, anterior, fuseseră respinse pentru diferite motive de către colegii inculpatei.

În cauză, s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor terenuri ce aparțin inculpatei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Dolj cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

DNA face precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

ȘTIRI VIDEO GdS