Regina Elisabeta a II-a a apărut pentru prima oară cu mască în public

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a apărut pentru prima oară cu mască în public. Suverana de 94 de ani a depus o coroană de flori la mormântul Eroului Necunoscut din Westminster Abbey.

Până acum, regina Elisabeta a II-a a stat în izolare la Castelul Windsor, pentru a fi protejată de o eventuală infectare cu noul coronavirus, fiindcă, din cauza vârstei, atât ea cât și prințul Philip sunt în categorie de risc.

Pe de altă parte, familia regală nu a fost ferită de epidemie. Moștenitorul tronului, prințul Charles, și soția sa Camilla, au contractat virusul și s-au vindecat, la fel ca nepotul reginei, prințul William, al doilea în succesiunea la tron.

Pe 15 octombrie, regina Elisabeta a II-a a avut prima sa activitate publică în afara reşedinţei sale oficiale de când a început pandemia COVID-19.

Însoțită de nepotul ei, prinţul William, suverna a vizitat Laboratorul de Ştiinţă şi Tehnologie a Apărării (Dstl), Port Down, în apropiere de localitatea Salisbury, unde a discutat cu cercetători care se ocupă, printre altele, şi de combaterea pandemiei în Marea Britanie.

Regina nu a purtat mască, cu această ocazie, însă au fost luate măsuri excepţionale pentru a o proteja de COVID-19, toate persoanele care au intrat în contact cu ea fiind anterior testate.