Reforma sistemului de pensii – o bătaie de cap pentru Raluca Turcan. Cere consiliere de la ministrul securităţii sociale din Spania

Raluca Turcan, ministrul Muncii, anunţă că a discutat cu ministrul incluziunii, securității sociale și migrației din Spania, Jose Luis Escriva. Tema principală este reforma sistemului de pensii pe care Spania a inclus-o în PNRR și a primit aprobare. Incompetența din România a fost respinsă de Bruxelles, iar odată cu ea și promisiunile Guvernului Cîțu privind creșterea nivelului de trai.

„Atât Spania, cât și România, au propus reforma pensiilor pentru finanțare prin PNRR. Sistemele de pensii din cele două țări se confruntă cu același tip de probleme, iar discuția pe care am avut-o cu ministrul Escriva a evidențiat similitudini și în ceea ce privește soluțiile pe care ambele țări le-au prefigurat pentru echitatea și sustenabilitatea sistemelor lor de pensii. Din acest punct de vedere, Spania poate fi un model de bune practici pentru țara noastră, iar discuția de astăzi mi-a confirmat faptul că principiile după care ne ghidăm în reforma pensiilor sunt cele corecte.

Aș dori să îi asigur pe românii din Spania că au în Guvernul României un sprijin și un partener, iar buna colaborare dintre ministerele de linie din România și Spania reprezintă un bun argument în acest sens. Mai mult, am găsit la Madrid un excelent cunoscător și apărător al comunității românești – întreaga echipă a Ambasadei coordonate de Excelența Sa dna ambasador Gabriela Dancău, căreia îi mulțumesc și pe care o felicit. Fiecare român din Spania, fie că locuiește de mult timp aici, fie că este lucrător sezonier, trebuie să știe că se poate adresa Ambasadei noastre atunci când are nevoie de informații sau când este pus în vreo situație dificilă”, scrie Raluca Turcan pe Facebook.