Rectorii cer introducerea certificatului verde pentru accesul în facultăţi

Consiliul Naţional al Rectorilor a cerut Guvernului, în cadrul unei şedinţe desfăşurate la Braşov, introducerea certificatului verde pentru accesul în facultăţi. O şedinţă de lucru a Consiliului Naţional al Rectorilor a avut loc la Universitatea Transilvania din Braşov. La întâlnire a participat şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit Medifax. Rectorii au adoptat o serie de măsuri care vizează creşterea performanţei sistemului naţional de învăţământ superior şi cercetare ştiinţifică. Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a luat act de deciziile CNR.„CNR solicită Guvernului/Parlamentului României modificarea cadrului legislativ astfel încât accesul în spaţiul universitar să se facă pe baza certificatului verde digital, cu excepţia celor care au contraindicaţii medicale”, este una dintre hotărârile adoptate.

Consiliul a mai cerut organizaţiilor studenţeşti sprijin pentru actualizarea periodică a situaţiei studenţilor vaccinaţi din universităţi.

De asemenea, CNR solicită Guvernului şi Parlamentului suplimentarea finanţării instituţionale, având în vedere impactul creşterii salariului minim de la 1 ianuarie 2022 şi creşterea preţurilor la utilităţi, dar şi creşterea finanţării activităţii de cercetare.

Totodată, CNR a propus Ministerului Educaţiei constituirea unui grup de lucru care să actualizeze Metodologia de finanţare a cercetării ştiinţifice universitare şi a cerut transparentizarea tuturor datelor raportate de universităţi pe baza cărora se realizează finanţarea acestora.

Citiţi materialul integral pe antena3.ro

 » Aflați mai multe informații aici.