Reacție incredibilă de la Moscova: „Ucraina își ucide civilii pentru a dezumaniza Rusia”

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, consideră situația de la Bucea un drept exemplu de falsă propagandă ucraineană. Potrivit agenției ruse de presă TASS, Dmitri Medvedev este sigur că situația de la Bucea a devenit un alt fals al propagandei ucrainene.

„’Năluca Kievului, o imagine a unei aeronave, care este luată dintr-un joc pe calculator. O dronă doborâtă de o cutie de castraveți. ‘Eroi pierduți’ care s-au predat navei de război rusești. Maternitatea Mariupol, acum Bucea”, a scris Medvedev marți pe canalul său de Telegram. El este convins că au un lucru în comun – „sunt falsuri care s-au maturizat în imaginația cinică a propagandei ucrainene”. „Numeroase agenții de PR., ‘fabrici de troli’, supravegheate de guvernele occidentale și de ONG-urile lor ‘îmblânzite’, le gătesc pentru mulți bani”, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate. „Zi de zi, știrile despre ‘povestiri de groază’ și ‘victorii’ devin din ce în ce mai delirante. Cu toate acestea, mașina falsă de la Kiev nu se oprește la nimic!”, a scris el.

În opinia lui Medvedev, „pentru a dezumaniza Rusia și a o denigra cât mai mult posibil, fiara frenetică a Batalioanelor Naționale este gata să-și omoare în mod întâmplător propriii civili”. „Acest lucru se datorează faptului că ucrainismul profund, alimentat de otrava antirusă și de o minciună atotconsumatoare despre identitatea sa, este un mare fals”, este sigur vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse. El a subliniat că „acest fenomen nu a fost niciodată în istorie, iar acum nu există”. „Președintele rus, Vladimir Putin, și-a stabilit ferm obiectivul demilitarizării și denazificării Ucrainei. Aceste sarcini complexe nu sunt îndeplinite deodată. Și vor fi rezolvate nu numai pe câmpurile de luptă”, a spus șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Potrivit acestuia, cel mai important obiectiv este „să schimbe conștiința sângeroasă și plină de mituri false a unei părți a ucrainenilor de astăzi”. „Scopul este pacea generațiilor viitoare de ucraineni și oportunitatea de a construi în sfârșit o Eurasia deschisă – de la Lisabona la Vladivostok”, a spus Medvedev.

Medvedev a menționat că, în loc să fie mândru de realizările comune ale strămoșilor lor, „din 1991, s-a scris o pseudo-istorie a statalității ucrainene pe genunchi: legătura generațională a Rusiei Kievene cu pământurile Novgorod, Pskov și Vladimir – Suzdal Rus a fost tăiată, de dragul miticei ‘istorii a Ucrainei’ secolelor XIV-XVII, ideea unui singur popor rus a fost distrusă. Galeria secolului al XX-lea este, în general, alcătuită doar din zoologi naziști, criminali și colaboratori, ridicați de propaganda ucraineană modernă la rangul de eroi – Konovalets, Shukhevych, Bandera, Klyachkovsky, Melnyk”, a spus el.