Războiul din Ucraina ar putea să se extindă în Germania: Berlinul se teme de eventuale acte de sabotaj ale serviciilor ruse

Oficiul Federal german pentru Protecţia Constituţiei (BfV) a avertizat, luni, că există riscul ca serviciile secrete ruse să comită acte de sabotaj pe teritoriul Germaniei, pe fondul tensiunilor generate de susţinerea militară a Ucrainei.


„Există riscuri majore de a fi comise acte de sabotaj ruse în Germania. Pot fi utilizate capabilităţi tactice împotriva obiectivelor germane, în principal asupra infrastructurii esenţiale”, a declarat preşedintele Oficiului Federal german pentru Protecţia Constituţiei, Thomas Haldenwang, citat de site-ul Tagesschau.de, informează Mediafax. „Există deja activităţi de pregătire, precum monitorizarea sistemelor informatice, dar nu au fost încă atacuri cibernetice masive asupra infrastructurii esenţiale din Germania”, a precizat Thomas Haldenwang.

Context
Rusia a acuză statele occidentale, inclusiv Germania, de implicare directă în războiul din Ucraina prin furnizarea de asistenţă militară Kievului.