Politică

Război Rusia-Ucraina. Geoană: Cea mai GRAVĂ criză de securitate de la terminarea Războiului Rece. România va avea GRUPURI de luptă NATO

Război Rusia-Ucraina. Geoană: Cea mai GRAVĂ criză de securitate de la terminarea Războiului Rece. România va avea GRUPURI de luptă NATO
Distribuiți acest articol!

Foto: Facebook Mircea Geoana

Mircea Geoană anticipează o redimensionare a trupelor aliate din România, discuțiile în acest sens fiind destul de avansate. 

Acțiunile declarative ale Rusiei vor conduce la o consolidare a prezenței NATO în România, este de părere adjunctul Secretarului General al Alianței Nord Atlantice.

Mircea Geoană anticipează o creștere a prezenței militare aliate din România, care va avea ca model structurile de luptă existente în Polonia și în zona Baltică

”Putem să anticipăm o coerență a prezenței NATO în tot flancul estic, de la Marea Baltică, la Marea Neagră, și de aceea prezența unor grupuri de luptă, similare cu cele care sunt deja desfășurate în zona Baltică și în zona Poloniei, ar putea să reprezinte un reper cu privire la modul în care NATO ar aborda situația.

Repet, comandanții noștri militari, autoritățile române, autoritățile țărilor din flancul estic lucrează, în aceste momente, la detalii și aceste lucruri vor fi anunțate când vor fi aprobate la nivel aliat și la nivel bilateral, între aliații din cadrul NATO”, a dezvăluit Mircea Geoană, citează Radio DCNEWS.RO

Toate opțiunile sunt pe masă

Secretarul general adjunct al NATO spune că Alianța trebuie să fie pregătită pentru orice situație, dar a asigurat că nu se pune problema afectării securității țării noastre.

”Noi suntem pregătiți pentru orice scenariu, în continuare, trebuie să acționăm pentru evitarea scenariului militar, care ar avea consecințe severe pentru securitatea europeană. Ar fi cea mai gravă criză de securitate de la terminarea Războiului Rece și acest lucru trebuie evitat și trebuie să descurajăm în continuare”.

”Încercăm să transmitem mesaje de natură diplomatică și de dialog către Federația Rusă, dar și mesaje cu privire la severitatea răspunsului nostru dacă această eventualitate s-ar putea concretiza.

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...